Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Σπάσε τα δεσμά σου!

Ἄν σ ἀρέσει αὐτό που βιώνεις κάτσε στ' ἀυγά σου … Ἄν σ ἀρέσει νά πληρώνεις νταβατζῆδες κάτσε στ' ἀυγά σου … Ἄν σ ἀρέσει ...

Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου 2009

ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΧΩΝΕΥΤΗΡΙ

Σάββατο πρωί 8:55, τελευταία μέρα του Φλεβάρη , του κουτσού. ( Μια χαρά μήνας είναι δηλαδή, άσε που πληρωνόμαστε και γρηγορότερα ! ) . Αν και το κρύο τσουχτερό γιατί ο ήλιος χασμουριέται ακόμα , τα πιτσιρίκια έχουν κάνει την εμφάνιση τους στους δρόμους μασκαρεμένα για να απολαύσουν τις καινούριες τους στολές. Μια άδεια Αθήνα μιας και το ¨ κλεινόν άστυ ¨ έχει εγκαταλειφθεί από τους κάτοικους του. Είναι από τις μέρες που μου βγαίνει πιο έντονα το αντιπολυπολιτισμικο παραλήρημα. Στο μυαλό μου έρχεται ένα παλιό τραγουδάκι του Πορτοκαλογλου που έλεγε ¨ Βγαίνω μια βόλτα στην Αθήνα και βλέπω φάτσες γελαστές...¨. Κάτι τέτοιες μέρες όμως οι μοναδικές φάτσες που βλέπεις είναι μαύρες , μελαψές , κίτρινες και γενικώς αλλοδαπές.
Άνθρωποι που περιμένουν στο πεζοδρόμιο για ένα μεροκάματο. Κι όμως με χαλάνε...
Άνθρωποι που είναι αναγκασμένοι να ζουν στα όρια της εξαθλίωσης που πολλές φορές στέλνουν απ΄αυτα τα ελάχιστα και στους δικούς τους στις χώρες τους. Κι όμως με χαλάνε...
Παιδιά μεταναστών που πλαισιώνουν πανάξια τα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα . Κι όμως με χαλάνε...
Δεν μπορώ να ανεχτώ το πολυπολιτισμικο χωνευτήρι. Όλοι οι άνθρωποι
είμαστε ίσοι αλλά όχι ίδιοι.
Ο Κισσιγγερ , σαν ένας άλλος Θεοδόσιος , ζήτησε πριν μερικά χρόνια ένα νέο ¨ ες εδαφών φερειν ¨. Με ενοχλεί να μην ακούω Ελληνικά ζώντας στην Ελλάδα. Με ενοχλεί που στα σχολεία τα μισά παιδιά είναι αλλοδαποί. Με ενοχλεί το κέντρο της Αθήνας να έχει χωριστεί σε γκέτο. Με ενοχλεί που μετά από μια παλιά ασπρόμαυρη Ελληνική ταινία δεν θα δω στο απέναντι κατάστημα την επιγραφή ¨ Παντοπωλειον το εκλεκτόν ¨αλλά κάτι γραφήματα μάλλον αραβικά.
Κι όμως την μοναδική καλημέρα σήμερα μου την είπε ένας Αλβανός...

1 σχόλιο:

  1. Αχ, πόσο δίκιο έχεις, και όμως είμαστε αναγκασμένοι, όχι μόνο να ζούμε σε αυτό το "χωνευτήρι" αλλά να ανεχόμαστε συμπεριφορές αλλόκοτες, που δεν συνάδουν με τον ελληνικό πολιτισμό. Και όλα αυτά γιατί; γιατί έτσι μας έμαθαν, να σκύβουμε το κεφάλι και να λέμε ευχαριστώ στους ...αμερικανούς που μας ξεπουλούν για μια δεκάρα.
    Αναφορικά με τον Κίσσινγκερ, δεν καταλαβαίνω γιατί αναφέρεις έναν ανθέλληνα, ο οποίος είχε πει ότι "οι Έλληνες είναι άναρχοι και δύσκολο να τους δαμάσουμε για αυτό το λόγο πρέπει να τους πλήξουμε βαθιά στις ρίζες τους, τη γλώσσα τους, τη θρησκεία, την κουλτούρα και την ιστορία τους ώστε να μην μπορέσουν να αναπτυχθούν, να αναγκαστούν να συμμορφωθούν και να δράσουμε εμείς ελεύθερα στα Βαλκάνια, στη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή".

    ΑπάντησηΔιαγραφή