Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Σπάσε τα δεσμά σου!

Ἄν σ ἀρέσει αὐτό που βιώνεις κάτσε στ' ἀυγά σου … Ἄν σ ἀρέσει νά πληρώνεις νταβατζῆδες κάτσε στ' ἀυγά σου … Ἄν σ ἀρέσει ...

Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

Δώσε και μένα... Merkel !!!

Πολλές φορές έχω την διάθεση να γράψω αλλά το άσχημο είναι ότι σπανίως θα είναι κάτι θετικό για την καθημερινότητα μου. Η αλήθεια είναι ότι το κωλοβαράω κιόλας πράγμα που σημαίνει ότι το θέμα που θα ασχοληθώ θα πρέπει να είναι ξεχωριστό όπως το σημερινό.
Ακούω αυτές τις μέρες τα ειρωνικά και προσβλητικά σχόλια των γερμαναράδων που εκφράζονται επίσημα και από τα κυβερνητικά τους στελέχη. Δεν θα πατήσω την μπανανόφλουδα να αρχίσω να ξεφωνίζω από εδώ τους απογόνους των Γότθων, των βαρβάρων. Και μόνο να τους βρίσω τους δίνω αξία. Μένω στους τσάμπα μάγκες << ελληναράδες>> που θίχτηκε το φιλότιμο τους και άρχισαν να ανταποδίδουν τις βρισιές. Μα να μην αντιδρασουμε;;; θα ρωτήσει κάποιος. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ! Αλλά πως; με ποιον; με τον Γιώργη; γάμησέ τα...Ας δούμε λιγάκι την πραγματικότητα. Ο Γιώργης πήγε ως ζήτουλας με απλωμένο το χέρι στην Γερμάνια και έμεινε με το μπουκάλι μπύρας... στο χέρι! Γιατί να χρειαστούμε δανεικά; Γιατί δεν έγινε ορθολογική διαχείριση του δημόσιου χρήματος; Γιατί κάθε ένας μαλάκας που μας κυβερνούσε έβαζε στοιχήματα στις πλάτες μας; Να κερδίσουμε το στοίχημα της Ο.Ν.Ε , να κερδίσουμε το στοίχημα της σύγκλισης των ευρωπαϊκών οικονομιών... Στοιχήματα βάζουν οι τζογαδόροι και όχι οι πολιτικοι. Τώρα ζητούν να κατανοήσουμε την αρπάγη που θα γίνει στα εισοδήματα μας για το καλό του τόπου...Ποιος είναι ο δικός σας τόπος ρε πολιτικές εκτρώσεις ;;; Ίσως είναι η Αμερική, ίσως η Αγγλία, ίσως το Ισραήλ. Σίγουρα πάντως δεν είναι η Ελληνική γη. Από αυτή την γη πέρασαν άνθρωποι που δεν άπλωναν το χέρι ούτε για να ΚΛΕΨΟΥΝ ούτε για να ΖΗΤΙΑΝΕΨΟΥΝ. Είχαν ΑΡΕΤΗ και ΤΟΛΜΗ. Στην εποχή όμως της πολτοποίησης αρχών, αξιών ,ιδανικών άντε να καταλάβει ο Γιώργης από αρετή και τόλμη...
Όχι τίποτα άλλο αλλά άφησα στην μέση και το ''πρελούδιο του εμφυλίου'' από την Ελευθεροτυπία για να δω ειδήσεις. Μαλακίες...

7 σχόλια:

  1. "Σύμφωνα με το φιλόσοφο Αριστοτέλη η αρετή είναι η υψηλότερη ανθρώπινη δυνατότητα.
    Η γνώση και όλες οι άλλες ανθρώπινες δυνατότητες προέρχονται από αυτή την κεντρική ικανότητα.
    Η αρετή στις φιλοσοφικές αναζητήσεις (του Αριστοτέλη) συνδέεται αξεδιάλυτα με την ανθρώπινη σοφία, στην οποία εντοπίζει ο φιλόσοφος το ύψιστο ανθρώπινο δυναμικό.
    Εάν η αρετή είναι γνώση και μελέτη, η υψηλότερη ανθρώπινη γνώση είναι η ΓΝΩΣΗ για την ίδια τη ΓΝΩΣΗ".

    ΑΡΕΤΗ, ΤΟΛΜΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ: ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ (ΑΥΘΕΝΤΙΚΩΝ) ΕΛΛΗΝΩΝ

    Μετά από όλα αυτά, πώς σας φαίνεται ο Γιώργης και οποιοσδήποτε "σύγχρονος" πολιτικός;
    Μπορεί να ανταποκριθεί στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ;
    μπορεί να νοιώσει τι πραγματικά είναι ο ΈΛΛΗΝΑΣ και η ΕΛΛΑΔΑ και να την υπερασπιστεί παγκόσμια όπως της αξίζει;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παράθεση:
    Επιστολή από έναν "ελεύθερο" αναγνώστη.
    "Πρόσφατα έπεσε στα χέρια μου το ελληνικό δίκαιο που ίσχυε κατά τον 5ο π.Χ. αιώνα, του Χρυσού αιώνα της Δημοκρατίας της Ελλάδας ΜΑΣ.
    Θα σας αναφέρω το νόμο που ίσχυε κατά την περίπτωση αδικήματος.

    Στην περίπτωση που κάποιος πολίτης ήθελε να γίνει βουλευτής έπρεπε να πληροί τις παρακάτω προϋποθέσεις:

    1)Να είναι Έλλην ιθαγενής
    2)Να κατέχει την ελληνική θρησκεία και παιδεία
    3)Να μην είναι κίναιδος
    4)Να δεχθεί να καταγραφεί ΟΛΗ η περιουσία του, μέχρι και τα σανδάλια που φορά καθώς και η οικογενειακή του περιουσία.
    Εάν τηρούνται όλα αυτά, τότε κάποιος μπορεί να να γίνει βουλευτής.

    Αν τώρα κάποιος πρότεινε νόμο, ο οποίος ζημίωνε την Αθήνα οικονομικά, τότε θα κατασχόταν από την περιουσία του το ποσό και αν δεν έφθανε αυτό θα κατασχόταν η οικογενειακή του περιουσία ακόμα και τα σανδάλια του, αν όμως και αυτό δεν ήταν αρκετό θα εξοφλούσε το ποσό δουλεύοντας σε δημόσια έργα.

    Σε περίπτωση όμως που ο νόμος ζημίωνε ηθικά την Ελλάδα η ποινή ήταν: ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ ΤΕΛΕΥΘΗΣΑΤΩ!!!


    Φανταστείτε λοιπόν να συνέβαινε αυτό και σήμερα! όχι μόνο χρέη δεν θα είχαμε αλλά θα είχαμε και ανάπτυξη, άγνωστη λέξη για τους σημερινούς Πολιτικούς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ:

    Επειδη λοιπον φταίμε ΕΜΕΙΣ, αντε να διεκδικήσουμε πισω το 20% που χάνουμε για να επιβεβασιώσουμε πόσοι κακοί πατριώτες είμαστε!!!!!!!!!

    Ε, ναι λοιπόν φταίω εγώ.

    Φταίω εγώ που δεν μπορώ να "καταλάβω" το μεγαλείο της δημοκρατίας που ζω, η οποία ρίχνει το φταίξιμο σε μένα το δημόσιο υπάλληλο και εκπαιδευτικό που μετά από 12 χρόνια παίρνω 1300 ευρώ και πρέπει να πληρώσω εγώ.

    Φταίω εγώ που δεν είμαι πατριώτης όπως ο κ. Παπανδρέου και οι υπόλοιποι βουλευτές που δεν έχουν υπηρετήσει ΠΟΤΕ οι περισσότεροι στο ΣΤΡΑΤΟ αλλά όμως νοιάζονται.

    Φταίω εγώ που δεν μπορώ να "καταλάβω" ότι δημοκρατία είναι το πολίτευμα όπου βουλευτές, υπάλληλοι της βουλής, φοροφυγάδες, ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων, πρόεδροι ποδοσφαιρικών ομάδων, ιδιοκτήτες εφημερίδων και τηλεοπτικών μέσων, είναι όλοι πιο ίσοι στα προνόμια από τους υπόλοπους και ίσως και πιο πατριώτες και για αυτό δεν θίγονται από τα μέτρα.

    Φταίω εγώ που δεν λέω να κατανοήσω τους εθνικούς λόγους για τους οποίους οι δικηγόροι δεν καταβάλλουν ΦΠΑ, οι γιατροί δεν πληρώνουν φόρους, οι υπάλληλοι της βουλής παίρνουν 16 μισθούς.

    Φταίω εγώ, ο δημόσιος υπάλληλος, που εκατομμύρια ευρώ δίνονται σε θνησιγενείς και μεταθανάτιες εφημερίδες μέσω κρατικών χρημάτων και σε ποδοσφαιρικές ομάδες.

    Φταίω εγώ ο εκπαιδευτικός γιατί αντί να κάνω ιδιαίτερα και να μην έχω οικονομικό πρόβλημα περιμένω να μου δώσει μισθό το κράτος.

    Φταίω εγώ γιατί δεν μπορώ να αντιληφτώ ότι πρέπει να δώσω, ως πατριώτης, και το 13 μισθό για να μπορούν οι εργολάβοι να φτιάχνουν δρόμους με τριπλάσιο κόστος από ότι στην υπόλοιπη Ευρώπη. Για να μπορούν οι ίδιοι εργολάβοι να εισπράττουν υπέρογκα ποσά από τα διόδια και μετά μέσα από τις εφημερίδες τους και τους σταθμούς τους να στοχοποιούν τους δημόσιους υπαλλήλους για το χάλι της οικονομίας. Για να μπορούν να προβάλουν και να προωθούν τους πολιτικούς της αρεσκείας τους. Αλήθεια πόσοι Έλληνες εργάστηκαν στα μεγάλα έργα;

    Φταίω εγώ που δεν νοιώθω πατριώτης για να δώσω και το 12ο μισθό στο κράτος για να μην αποδίδει κανένας καναλάρχης ασφαλιστικές εισφορές αγγελιόσημα και κάθε ιδιοκτήτης εφημερίδας να μπορεί να έχει αφορολόγητο ποσό από το τζίρο του και να μπορούν συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι να είναι στη μισθοδοσία υπουργείων.

    Φταίω εγώ που δεν έχω Πόρσε καγιεν και offshore εταιρεία όπως όλοι οι καλοί πατριώτες και που πιστεύω ότι νόμιμο είναι μόνο ότι είναι και ηθικο.

    Φταίω εγώ ο προδότης της πατρίδας που δεν δίνω και τον 11ο μισθό μου για να μπορούν οι τράπεζες να δηλώνουν πριν λίγα χρόνια αστρονομικά κέρδη τετραπλάσια σε σχέση με τις ευρωπαικές και μόλις τα στελέχη τους έπεσαν έξω να τους δίνει το κράτος 22 δις ?

    Βλέπετε για να πλουτίσουν λίγοι πατριώτες τραπεζίτες πρέπει όλοι εμείς για 2 δις... να φάμε παντεσπάνι.

    Φταίω εγώ ο τεμπέλης δημόσιος υπάλληλος που το κράτος χαρίζει δις σε φαρμακευτικές εταιρείες για εθνικούς λόγους και δεν συλλαμβάνει λαθρέμπορους καυσίμων όταν είναι πρόεδροι ΠΑΕ.

    Φταίω εγώ που δεν είμαι τόσο πατριώτης για να βοηθήσω με το μισθό μου τους εργατικούς επιχειρηματίες του ιδιωτικού τομέα που έχουν τη χαμηλότερη φορολογία στην Ευρωζώνη και δεν φορολογούνται τα μερίσματά τους.

    Φταίω εγώ λοιπόν που λόγω έλλειψης πατριωτισμού δεν μπορώ να αντέξω το γεγονός ότι για το κράτος εγώ ο εκπαιδευτικός των 1400 ευρώ θεωρούμαι δαπάνη περικοπτέα και ίσως και σπατάλη.

    (συνέχεια...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. (...συνέχεια)

    Για όλους αυτούς τους λόγους προχωρώ κι εγώ στα δικά μου επώδυνα πλην όμως αναγκαία μέτρα για την ανόρθωση της οικονομίας μας και παροτρύνω και όλους όσους νοιώθουν το ίδιο να τα ακολουθήσουν για το δύσκολο χρονικό διάστημα που έρχεται.

    Προτείνω λοιπόν σε όλους τους δημόσιους υπαλλήλους μέχρι να μας δώσουν πίσω τα χρήματα που μας παίρνουν τώρα ή μέχρι να φυλακιστούν κάποιοι πολιτικοί ή να δημευτούν περιουσίες φοροφυγάδων να θυμούνται τα εξής:

    1. Δεν αγοράζω τίποτα πέρα από τα απολύτως αναγκαία. Για τα υπόλοιπα εάν δεν μου κάνουν επί τόπου έκπτωση 20% όσο και η απώλεια του εισοδήματός μου δεν τα αγοράζω. Ας κινηθεί η αγορά από τους τίμιους και εργατικούς υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα.

    2. Δεν βγαίνω έξω για καφέ εάν δεν μειώσουν κατά 20% την τιμή του. Το ίδιο και για το σινεμά θέατρο και λοιπά.

    3. Δεν αγοράζω εφημερίδα για λόγους τάξης καθώς όλες μας θεωρούν την αιτία του κακού αλλά και γιατί επιδοτούνται από το κράτος.

    4. Δεν επιβραβεύω με τηλεθέαση δημοσιογράφους που επιχαίρουν ως είναι φυσικό σε μίσθαρνα γλοιώδη υποκείμενα οικονομικών συμφερόντων.

    5. Δεν πιστεύω κανένα δημοσιογράφο αν δεν αποκαλύψουν ποιοι και πώς καταχράστηκαν δις την περίοδο των Ολυμπιακών αγώνων; Αν δεν μας πούν πόσοι Έλληνες εργάτες επωφελήθηκαν των μεγάλων έργων και εάν καταβλήθηκαν οι εργατικές εισφορές; Εάν δεν μας πουν πόσα διόδια έπρεπε να πληρώνουμε και τι είδους κομπίνα γίνεται με τους εργολάβους που παίρνουν διόδια πριν κατασκευάσουν τους δρόμους. Εάν δεν μας αποκαλύψουν ποιοι δημοσιογράφοι πληρώνονται από υπουργεία.

    Παρόλο δε που δεν είμαι και τόσο πατριώτης προτείνω στην κυβέρνηση που σίγουρα όλοι είναι πατριώτες τα εξής μέτρα περιμένοντας να μας πει και κάποιος πόσα δις ? θα απέφεραν

    1. Φορολόγηση 1% των χρηματιστηριακών συναλλαγών.

    2. Φορολόγηση 40 % των επιχειρήσεων.

    3. Φυλάκιση για όσους δεν αποδίδουν ΦΠΑ

    4. Φόρος 5% επί των στρατιωτικών δαπανών.

    5. Παύση χρηματοδότησης ΠΑΕ και ΚΑΕ.

    6. Παύση χρηματοδότησης ιδρυμάτων πρωθυπουργών.

    7. Παύση χρηματοδότης εφημερίδων και ιδιωτικών καναλιών με κρατκή διαφήμιση

    8. Οι πλούσιοι που φυλάσσονται από αστυνομικούς να καλύπτουν και τη μισθοδοσία τους

    9. Οι επιχειρηματίες να συμβάλουν και αυτοί επώνυμα αν όχι με 20% τουλάχιστον με 10% έκτακτη εισφορά ως καλοί πατριώτες που δεν είμαστε εμείς οι δημόσιοι υπάλληλοι.

    10. Φόρος 10% στα έσοδα από τα διόδια χωρίς να αυξηθεί η τιμή γιατί οι εργολάβοι είναι και οι περισσότερο πατριώτες από όλους.


    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΤΩΣΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΘΑ ΧΥΘΕΙ ΑΙΜΑ ΕΑΝ ΠΑΛΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΝ ΣΤΙΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΤΣΕΠΕΣ


    (δημοσιεύεται ακριβώς όπως μου εστάλη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΛΙΓΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ

    Από τα οικειοθελή εθιμικά "δώρα" του 19ου αιώνα, στον 14ο μισθό:

    "Στην Ελλάδα λίγο πριν το Β' Παγκόσμιο πόλεμο, υπήρχε μια κίνηση απο επιχειρηματίες να δίνουν οικειοθελώς οικονομική ενίσχυση στις εορτές. Αυτό, αμέσως μετά τον Πόλεμο άλλαξε και η οικονομική ενίσχυση συμπεριελήφθη στο μισθό. Αυτό έγινε με 2 Αναγκαστικούς Νόμους. (δεν υπήρχε Κοινοβούλιο) έναν του 1944 και έναν του 1946. Με αυτούς δίνεται στους υπουργούς το δικαίωμα να καθορίζουν τους μισθούς, ενώ για πρώτη φορά στην έννοια μισθός συμπεριλαμβάνονται οι έκτακτες ενισχύσεις χριστουγέννων και πάσχα. Αυτό επικυρώνεται το 1951 με το Ν. 1777.
    το 1980, με Νόμο ρυθμίζεται οριστικά το ύψος και ο χρόνος καταβολής των δώρων.
    Έτσι για την ιστορία στην Ισπανία και στην Πορτογαλία καταβάλλονται 14 μισθοί στους δημοσίους υπαλλήλους, μόνο που σε αυτούς καταβάλλονται ένας τον Ιούνιο και ένας το Δεκέμβριο".

    (πηγή Καθημερινή της Κυριακής 7/3)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. IΔΟΥ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

    Αυτή είναι όλη η αλήθεια που μας απέκρυψαν τα ΜΜΕ και η διαπλοκή. Δείτε έναν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ που εξηγεί πως την έφεραν στην Ελλάδα. Έτσι μας την έστησε το μεγάλο τραπεζικό σύστημα

    ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO


    http://www.youtube.com/watch?v=p9JsRYV_FlM&feature=player_embedded

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ...
    Γιατί περισσεύει τόσος μήνας στο τέλος των χρημάτων ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή